CINDY SHERMAN

Autora: Noa Doblas

El disseny s’inspira amb la sèrie Untitled Film Stills, una de les seves sèries més feministes. Són 84 escenificacions registrades en fotografia d’escenes d’una pel·lícula fictícia dels anys 1940-195, on examina els rols de les dones i qüestiona els tòpics i estereotips femenins. He volgut crear una imatge més actual, alterant els rols de gènere que es donen en la moda, dibuixant un noi amb faldilla i una noia amb pantalons grans. L’objectiu ha estat donar visibilitat a la llibertat individual per sobre dels estereotips socials.
La imatge és en tons de grisos perquè les seves obres eren en blanc i negre.

Cindy Sherman
(Nova Jersey, 1954)
vista per Noa Doblas

Artista visual que fa servir la fotografia com a mitjà d’expressió, protagonitzant diferents personatges i escenificant narratives de ficció: la dona de les mil identitats.
A partir de les seves fotografies, impregnades d’un estil que passa per l´hiperrealisme italià, el cinema negre i l ‘artifici paròdic, podem apreciar els diferents estereotips femenins que ha impulsat la societat masclista: la mestressa de casa, la prostituta…
Les seves imatges són fotografia i performance a la vegada, imatges sense títol on l’espectador ha de participar activament imaginant la història que hi ha darrera. A vegades iròniques i amb cert humor i a vegades brutals amb mutilacions, vísceres, vòmits… ens deixa endevinar la societat que estem creant on la violència física contra la dona és una opció viable i acceptada.