YOKO ONO

Autora: Ona Marminyà

He creat la meva obra a partir de frases mítiques de Yoko Ono. En tota la seva obra hi una intenció de difondre un missatge de pau, de lluita per la igualtat de gènere, d’invitació a prendre consciència i valorar els petits actes quotidians… Ho fa per mitjà de la performance, les instal·lacions, la música i també jugant amb les paraules. Són aquestes frases poètiques les que he volgut registrar en la imatge.

Yoko Ono
(Tòquio, 1933)
vista per Ona Marminyà

Artista conceptual. Va formar part del col·lectiu Fluxus, moviment artístic contrari a l’art objectual i a la seva mercantilització. Promovien l’art de la performance i l’art efímer.
Yoko Ono planteja instal·lacions, crea performance, pintures amb instruccions… per explorar els límits humans. El públic és el protagonista i el que porta el control de la situació.
En les seves propostes sempre acostuma a haver un component místic, “L’estat natural de la vida i de la ment és la complexitat i el que l’art pot oferir és absència de complexitat, un buit que et porta a la relaxació de la ment”. La majoria d’obres tenen la intenció de difondre missatges de pau, en contra de la violència, a favor de la igualtat de gènere, del valor dels petits actes per canviar la vida.