JENNY HOLZER

Autor: Pau Moré

”ROSES ARE RED” es va fer per denunciar l’abús policial que pateix a diari qualsevol
persona que estigui en contacte amb els “cossos de seguretat”. Des del meu punt de vista, causar por i dolor, no et fa sentir segur, sinó justament tot el contrari.
He fet servir els cordons que s’utilitzen quan s’ha comès un crim per referir-me
metafòricament a la gent que ha mort a mans de les autoritats, ja sigui en George Floyd o qualsevol altre persona que hagi tingut aquest tràgic final.
El poema és una sàtira d’un vers d’una lletra de “Aqua”, la qual s’han fet infinites paròdies a internet des de fa relativament poc.
El vers original és aquest: Roses are red, violets are blue, honey is sweet, but not as sweet as you.

Jenny Holzer
(Ohio, 1950)
vista per Pau Moré

Artista conceptual, planteja la importància de descontextualitzar els símbols, les imatges i les paraules per alterar el seu significat.
El seu treball se centra en l’exposició de paraules i idees en espais públics per denunciar diferents formes d’injustícia, el seu art aforístic s’ha escampat per moltes ciutats del món.
Qüestiona codis visuals i verbals dels mass media, critica estereotips amb l’objectiu de fer reflexionar a la gent i promoure el pensament crític: “Hi ha veritats tan òbvies que resulta dolorós recordar-les”.
Busca noves maneres d’incloure les seves narracions com a part de l’objecte visual. Ha utilitzat infinitats de suports (cartells, leds, gravats, preservatius, rètols electrònics …).
Durant els darrers anys ha desenvolupat projectes de gran escala per a llocs públics, amb projeccions de llum que il·luminen façanes en entorns urbans, així com rius o muntanyes.