EULÀLIA GRAU

Autora: Vielka Correa

La meva postal pren com a referència la lluita feminista d’Eulàlia Grau i les sèries de serigrafies i muntatges fotogràfics de crítica social.
La postal és una denuncia a la violència masclista vers les dones. A partir d’imatges fotogràfiques descontextualitzades i dibuix, plantejo un escenari contradictori. Un forat enmig del camp, envoltat de flors, aparentment inofensiu… esdevé un espai perillós i amenaçador d’on surten un munt d’aranyes que atrapen a una dona atemorida i desesperada. La dona, estampada amb tinta rosa. Les aranyes, que simbolitzen l’home, son blaves. S’utilitzen estereotips cromàtics de gènere per reforçar la idea. Les fotografies son negres per crear contrast i ambigüitat.

Eulàlia Grau
(Terrassa, 1946)
vista per Vielka Correa

És una artista feminista, activista, propera a l’art conceptual. El seu treball és fruit d’un compromís ètic i social sincer. Reflexiona sobre aspectes de la societat actual; consumisme, estructures de poder… Posa en evidència la desigualtat social, denuncia la corrupció, l’abús de poder, la discriminació, l’explotació de la dona en el món professional i posa en qüestió els estereotips femenins.
Acostuma a expressar-se amb la tècnica del collage i amb fotomuntatges, per aconseguir imatges impactants. A partir de fotografies descontextualitzades construeixen nous missatges que busquen no deixar-nos indiferents i provocar la nostra reflexió.