JUDY CHICAGO

Autora: Alba Segarra

Judy Chicago amb les seves obres contribueix a mostrar temes que abans havien estat tabú. Com a pionera de l’art feminista treballa sobre la menstruació, el naixement, la sexualitat… Son nombroses les representacions de l’aparell reproductor femení, tant en escultures com en pintures.
La idea de la meva estampa sorgeix de l’obra ‘The Dinner Party”. Una instal·lació formada per un triangle equilàter on hi han representades 39 dones referents en la història (feministes). Cada dona està representada sobre unes estovalles amb la imatge d’una vulva i un calze. El que jo proposo és el plat que representa a Judy Chicago. La vulva és lleugerament simètrica amb ondulacions, els colors recorden els de les seves pintures abstractes, brillants, aplicats en degradats i transparències. Utilitzo magenta, cian i groc que en superposar-se creen altres colors.

Judy Chicago
(Chicago, 1939)
vista per Alba Segarra

Pionera de l’art feminista, el seu cognom “Chicago” és tota una declaració d’intencions, amb l’accent característic de la ciutat on va néixer, no és el cognom tradicional del pare, tampoc porta el del seu marit, és Judy Chicago per ella mateixa, aconseguir-ho oficialment es va convertir en una autèntica performance.
Conjuga en els seus projectes performatius i instal·lacions, diferents elements com ara l’espai, els objectes quotidians, la pintura, la fotografia, els brodats… evidenciant l’abús de poder en la societat patriarcal en la que vivim, la discriminació de la dona i la seva reivindicació com a ésser creatiu, intel·lectual, poderós.
Des de l’emblemàtica Woman House, on en cada espai de la casa es portava a terme una performance feminista per evidenciar l’encadenament de la dona en l’àmbit domèstic, a la seva obra més famosa The Dinner Party, on se celebra un sopar per homenatjar les dones cèlebres de la mitologia i de la història, hi ha un interès per defensar allò femení en les seves diverses facetes.